Apartman İlaçlama

image
Apartman İlaçlama

Apartmanlar ve evlerimiz, yaşam alanlarımızdır. Kendimizin ve ailemizin sağlığı açısından, temiz tutmamız ve hijyene önem vermemiz gerekir. Hamam böceği, pire, tahtakurusu, örümcek, kırkayak, akrep, tespih böceği, kertenkele, çıyan, fareler, sıçanlar ve bu gibi haşere ve kemirgenler bu sorunun önde gelenleridir. Birçok hastalığın taşıyıcısı olan bu böcekler ve kemirgenler Apartman ve site yaşamında hastalık yayarak sağlık açısından önemli sorun oluştururlar. Bu sebeple apartman ilaçlama evlerimizi istenmeyen zararlılardan korumak için kritik öneme sahiptir.

Bina ilaçlaması nasıl ve ne sıklıkla yapılmalıdır?

Binanızda haşere sorunu varsa istila düzeyi ve istila yolları belirlenmektedir. Örneğin : pis su hattınızda çekvaf takılı değilse hamamböceklerinin yaşam alanlarınıza girmesi çok kolaydır.

Böceğin varlığı belirlenir.

Müşteriye danışılır, şikayet dinlenir.

Dışkı,yumurta kapsülü, nimf yani yavruların atılmş dış kabuğu kontrol edilir.

Bina ilaçlama sıklığı binanızın karakteristik yapısı ve alacağınız fiziksel önlemlere göre değişekmektedir.

Tüm yumurta keseleri kırılana kadar apartman ilaçlama devam etmelidir.

Binaya haşere göçü devam ettiği taktirde ilaçlama rutin şekilde yapılmalıdır. Fiziksel önlemler yerine getirilmelidir.

Bina ilaçlama sonrası yapmamız gerekenler nelerdir?

Öncelikli olarak şikayetinize göre uygulama yöntemi ve kimyasal seçilmektedir. Eğer bir hamamböceği sorununuz varsa kokusuz ilaçlama yapılır. Kokusuz ilaçlama sonrası ilacın performanslı çalışması için temizlik istenmez. Eğer bir kömürlükte pire sorununu varsa kokulu ilaçlama yapılır. Binaya ilaçlama uyarı yazısı yazılmalı ve bina ortak kullanım alanlarında vakit geçirilmemelidir. Özetle şikayetinize göre ilaçlama sonrası dikkat edilmesi gereken maddeleri sizlere aktarmaktayız.

Bina-apartman ilaçlama sonrası ne tür fiziksel önlem almalıyız?

Binanızda tüm yüzeylerin kuru tutulması, kömürlük sığınak ve bu tip bölgelerde ıslak zemin bırakılmaması gereklidir.

Sızıntı yapan su boruları musluklar vb. bina temiz ve pis su hattı, çatı tahliye hattı onarılmalıdır.

Drenajlar temiz ve hijyenik tutulmalıdır. Sığınak vb. yerlerin zeminlerinin kuru temiz tutulması, bu bölgelerde atıl durumda olan eşyaların atılması ve naturel hale getirilmesi gereklidir.